Składniki
dla 2 osób
2 duże ziemniaki,
1 duża cebula,
sól , rozmaryn -do smaku,
1 łyżeczka suszonego koperku,
2 łyżki masła,
1 duża cebula,
sól , rozmaryn -do smaku,
1 łyżeczka suszonego koperku,
2 łyżki masła,
Opis przygotowania
czas przygotowania:
1. Ziemniaki pokroić na grubą kostkę , cebulę w półtalarki
2. Wszystkie składniki ( z wyjątkiem masła) wymieszać łapkami w misce.
3. Przygotowaną masę rozłożyć na dwie porcje na folię aluminiowa - na każdą porcję położyć łyżkę masła, zwinąć ciasno. Proponuję dać dwie warstwy folii.
4. Piec na grillu około 45 minut. Najlepiej smakują bardzo mocno wypieczone.
5. Smacznego
2. Wszystkie składniki ( z wyjątkiem masła) wymieszać łapkami w misce.
3. Przygotowaną masę rozłożyć na dwie porcje na folię aluminiowa - na każdą porcję położyć łyżkę masła, zwinąć ciasno. Proponuję dać dwie warstwy folii.
4. Piec na grillu około 45 minut. Najlepiej smakują bardzo mocno wypieczone.
5. Smacznego
"Moi" z Tarnowa Opolskiego pojechali do Włoch i zostawili swoja stara matke a siostre mojej ślubnej na strazy chałupy. Poniewaz maja grilla to pojedziemy i bedziemy m.in. probowac Twoje ziemniaczki z grila.
OdpowiedzUsuńGrilowo pozdrawiam
Życzę smaczności!
Usuń