- ikka133Feb 27, 2012 05:06 AMOsobiście preferuję kapustę włoską. Swego czasu miałam zwyczaj kisić na zimę także włoską i czerwoną kapustę. Można to zrobić po prostu w słoikach. Dodam, że szybkie, na pewnym etapie, zagotowanie (pasteryzacja) takich słoikowych kiszonek (także ogórków)przerywa proces kwaśnięcia nie zmieniając smaku. Pycha do samego lata i kolejnych zbiorów.
Pomyślności. - Malina M*Feb 27, 2012 10:05 AM2w1 czili limeryk na cześć kuchni
Puk, puk – co to?
Kuchnia Leszka
Możesz podjeść tu bez grzeszka
i kiełbaski i kapusty …
okiem mruga ziemniak tłusty,
na talerzu poduszony,
no i sosik usmażony,
i koperek dla zapachu …
wszystko można zjeść bez strachu
Zacny Piotrze, mocium panie
Upichciłeś pyszne danie
wirtualne gotowanie
mniam !!! - Piotrze, jak weźmiesz ze sobą Skrzyneckę, to matisy nad Bałtykiem się znajdą. Starczą na miesiąc, albo i dłużej!!
-
Przestańcie nazywać błędem to, co jest przeciwieństwem waszej prawdy, a prawdą to, co jest przeciwieństwem błędu. Antoine de Saint-Exupéry
czwartek, 16 lutego 2012
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Kod do zamieszczania linków - wystarczy skopiować do komentarza, w miejsce XXX wstawić link, który chce się zaprezentować a w miejsce KLIK można wpisać jakiś tytuł, czy objaśnienie lub zostawić bez zmian. Linkiem może być adres strony tego lub innego bloga, adres jakichś treści (zdjęcie, film, wiadomość) z internetu. Może to być też adres komentarza do którego chcesz się odnieść. Znajdziesz go wtedy klikając prawym przyciskiem myszy na datę interesującego cię komentarza.
<a href="XXX" rel="nofollow"> <b>KLIK</b></a>
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Stosowane są także inne warzywa jak; kapusta włoska, szpinak, jarmuż, buraki – nie wiem nie próbowałem.
Można też "zastosować" kalafior. W powyższym zestawieniu nie próbowałem, ale warto spróbować!