Oto większość komentarzy, które do tej pory (tzn. przed reorganizacją bloga) ukazały się w naszej "KUCHNI". Wykasowane były mojego autorstwa i nie dotyczyły zawartości tej strony.
- ikka133Feb 27, 2012 05:06 AMOsobiście preferuję kapustę włoską. Swego czasu miałam zwyczaj kisić na zimę także włoską i czerwoną kapustę. Można to zrobić po prostu w słoikach. Dodam, że szybkie, na pewnym etapie, zagotowanie (pasteryzacja) takich słoikowych kiszonek (także ogórków)przerywa proces kwaśnięcia nie zmieniając smaku. Pycha do samego lata i kolejnych zbiorów.
Pomyślności. - Malina M*Feb 27, 2012 10:05 AM2w1 czili limeryk na cześć kuchni
Puk, puk – co to?
Kuchnia Leszka
Możesz podjeść tu bez grzeszka
i kiełbaski i kapusty …
okiem mruga ziemniak tłusty,
na talerzu poduszony,
no i sosik usmażony,
i koperek dla zapachu …
wszystko można zjeść bez strachu
Zacny Piotrze, mocium panie
Upichciłeś pyszne danie
wirtualne gotowanie
mniam !!! - Piotrze, jak weźmiesz ze sobą Skrzyneckę, to matisy nad Bałtykiem się znajdą. Starczą na miesiąc, albo i dłużej!!
-
Stosowane są także inne warzywa jak; kapusta włoska, szpinak, jarmuż, buraki – nie wiem nie próbowałem.
Można też "zastosować" kalafior. W powyższym zestawieniu nie próbowałem, ale warto spróbować!