środa, 21 marca 2012

Faszerowane jajka z tuńczykiem

autor



WIELKANOC ZA PASEM !!!

Oto propozycja Malinki:
http://wmalinach.bloog.pl/


- 8 lub 9 jajek ugotowanych na twardo
- puszka tuńczyka w oliwie (najlepiej włoski RIO MARE)
- majonez
- musztarda
- Maggi (koniecznie te prawdziwe w "kwadratowej" butelce)

Ugotowane jajka przekroić na połówki, wyjąć żółtka. W miseczce podusić żołtka widelcem, dodać tuńczyka z odrobiną oliwy (nie za dużo, dokładnie podusić i wymieszać dodając łyżeczkę lub dwie majonezu, soli do smaku, trochę cukru (ćwierć łyżeczki) i tak nawet sporo Maggi. Dokładnie wymieszać i masą napełnić połówki jaje. Dwie łyżeczki masy zostawiż, dodać łyżkę musztardy i tak z pół słoika majonezu, doprawić solą, szczypta cukru i Maggi do smaku, na koniec polać tym sosem jajka. W tym roku robie takie jajka na Wielkanocne śniadanie.

 POZDROWIONKA

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz


Kod do zamieszczania linków - wystarczy skopiować do komentarza, w miejsce XXX wstawić link, który chce się zaprezentować a w miejsce KLIK można wpisać jakiś tytuł, czy objaśnienie lub zostawić bez zmian. Linkiem może być adres strony tego lub innego bloga, adres jakichś treści (zdjęcie, film, wiadomość) z internetu. Może to być też adres komentarza do którego chcesz się odnieść. Znajdziesz go wtedy klikając prawym przyciskiem myszy na datę interesującego cię komentarza.

<a href="XXX" rel="nofollow"> <b>KLIK</b></a>