niedziela, 6 maja 2012

Ziemniaki z grilla

autor



Składniki

dla 2 osób

2 duże ziemniaki,
1 duża cebula,
sól , rozmaryn -do smaku,
1 łyżeczka suszonego koperku,
2 łyżki masła,

Opis przygotowania

czas przygotowania:

1. Ziemniaki pokroić na grubą kostkę , cebulę w półtalarki

2. Wszystkie składniki ( z wyjątkiem masła) wymieszać łapkami w misce.

3. Przygotowaną masę rozłożyć na dwie porcje na folię aluminiowa - na każdą porcję położyć łyżkę masła, zwinąć ciasno. Proponuję dać dwie warstwy folii.

4. Piec na grillu około 45 minut. Najlepiej smakują bardzo mocno wypieczone.

5. Smacznego




2 komentarze:

  1. "Moi" z Tarnowa Opolskiego pojechali do Włoch i zostawili swoja stara matke a siostre mojej ślubnej na strazy chałupy. Poniewaz maja grilla to pojedziemy i bedziemy m.in. probowac Twoje ziemniaczki z grila.
    Grilowo pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń


Kod do zamieszczania linków - wystarczy skopiować do komentarza, w miejsce XXX wstawić link, który chce się zaprezentować a w miejsce KLIK można wpisać jakiś tytuł, czy objaśnienie lub zostawić bez zmian. Linkiem może być adres strony tego lub innego bloga, adres jakichś treści (zdjęcie, film, wiadomość) z internetu. Może to być też adres komentarza do którego chcesz się odnieść. Znajdziesz go wtedy klikając prawym przyciskiem myszy na datę interesującego cię komentarza.

<a href="XXX" rel="nofollow"> <b>KLIK</b></a>